Dragon Age 4: Yeni Teaser İlginç Şeyler Anlatıyor!

Kiminizin bildiği üzere, Game Awards’ta yeni bir Dragon Age teaser’ı yayımlandı.

Yukarıda izleyebileceğiniz kısa fragmanın doğrudan söylediği iki şey var. İlk olarak, oyunun Tevinter’da geçeceği neredeyse kesinleşmiş oldu. İkinci olarak, yeni bir karakter oynayacağız. Bunların dışında, belki üçüncü bir şey ise oyunda Varric’in de olacağıdır. Daha önceki oyunlardaki rolü düşünülürse, Varric’in danışman tarzı birisi olarak bulunacağını söylemek yanlış olmaz.

Yeni Mural

Bunların dışında, fragman bize doğrudan pek bir şey söylemiyor. Lakin fragmanın önizlemesinde bulunan ve içinde görülen mural kimi açılardan ilginç. Onun tam versiyonuna yakından bir bakalım.

Elbette, ortadaki karakter Fen’Harel. Gözlerinin neden böyle eşitsiz resmedildiği bir merak konusu. Bunun bir yozlaşmayı mı, yoksa başka bir şeyi mi temsil ettiği belli değil. Kurdun sol üstünde gördüğümüz çatlak, bu açıdan bir tür hasarı temsil ediyor olabilir. Ancak bunu, resmin yapıldığı duvardaki bir çatlamaya ve rastlantıya atfetmek de oldukça mümkün.

Fen’Harel’in üstünde bulunduğu şehir, bir tür büyü patlamasına sahip gibi görünüyor. Aynı zamanda, şehri saran bir tür grimsi halka var. Daha önce kimi Dragon Age murallarında, bu tarz halkalar bir tarz büyüsel mührü temsil etmek için kullanılmıştı. Diğer bir dikkat çekici nokta, şehrin kırmızı lyrium’a sahip olması. Bu sebepler dolayısıyla, şehir mimari açıdan bir Tevinter şehrine benzese de, onun Black City olduğunu söylemek daha doğru olacaktır çünkü Black City’de Blight mühürlenmiş halde bulunuyor. Zaten Tevinter İmparatorluğu’nun elf harabeleri üstüne yapıldığını hatırlamakta yarar var. Bunun ima ettiği şey, Black City’nin sadece Blight’a değil, aynı zamanda kırmızı lyrium’a da (Blight’lı lyrium) sahip olduğudur. Burasının normal bir Tevinter şehri olduğu yorumu da yapılabilir fakat o zaman, neden bir mühür temsil edildiği soru işareti olarak kalacaktır. Aynı zamanda, bu muralı yapan kişinin Fen’Harel olduğu ve Trespasser DLC’sinin sonu düşünülürse, burasının Black City olduğu iddiası daha da kuvvetlenecektir. Sonuçta, Fen’Harel, Veil’i kaldırarak tekrar Fade ve materyal dünyayı bağlamayı planlıyor. Böyle bir durumda, Black City’ye mühürlediği elf tanrıları ve diğer şeyler de salınacaktır. Muralda büyük ihtimalle bu anlatılıyor.

Buna dair daha fazla şey söylemeden önce, kısaca diğer kısımlara bakalım. Sol alttaki karakterin Meredith ve sağ alttaki karakterin Corypheus olduğu görülüyor. Birisi kırmızı lyrium’a dönüşmüş ve diğeri elf küresini elinde tutuyor. Yani ikisi de bir çeşit büyüye sahip. Bu ilginç bir nokta çünkü muralın ortasında bir tarz büyü patlaması görülüyor ve muralın kırmızı arka plana yapılmış olması, akla kırmızı lyrium olup olmayabileceği sorusunu getiriyor.

Diğer iki karakterin ne olduğu belli değil fakat başka kaynaklara başvurduğumuzda, soldaki karakterin ne olabileceği hakkında bir fikir ediniyoruz.

Yukarıdaki resim, Dragon Age 4 için yapılmış resmi bir konsept resmidir (concept art). Bu tek başına bir şey ifade etmiyor… bu sene çıkmış ‘Bioware’in 25 Yılı’ kitabına bakana kadar. Aşağıdaki resim, Twitter’da @gemma_m_storey tarafından paylaşılmıştır. Kitapta, bu konsept resminin sağ altında bir not bulunuyor.

“Kötü Tanrılar, Thedas’ı gözlerine koymuşlar ve sadece kahramanlar onları durdurabilir. Geçmişin gölgeleri harekete geçiyor ve onlarla savaşmak için yeni kahramanlar ortaya çıkmalı.”

Resimin tam hali ise aşağıdadır.

Benzerliği görüyor musunuz?

Yani, muralda gördüğümüz bu karakter hem bir geçmişe ait tanrıdır hem de dördüncü oyunda savaşacağımız bir düşmandır. Kimliğini bilmediğimiz diğer karakterin de böyle olduğunu varsaymak doğru olacaktır. Gelelim son noktaya…

2018’de çıkmış teaser’daki murala baktığımızda, Blight’ı ve kırmızı lyrium’u temsil eden lyrium idolünü ortada görüyoruz. Onun etrafını çeviren mühür ise Black City’yi temsil ediyor ve yedi bölmesi var. Bu yedi bölmeden beş tanesi sönmüş ve geriye iki tanesi kalmış.

Daha önceki yazımda, ben bu bölmelerdeki şeylerin elf tanrıları olduğunu, yani Eski Tanrılar (Old Gods) denilen şeylerin elf tanrıları veya onlarının ruhunun parçası olduğunu düşündüğümü söylemiştim. Bu açıdan bakınca, neden 2020 muralında iki tane tanrı gördüğümüz anlaşılıyor. Fen’Harel, amacında tamamen başarılı olur mu bilmiyoruz fakat şu an için, Black City’yi açacağı ve kalan iki tane tanrıyı salacağını söyleyebiliriz. Bu sonuca varabiliyoruz çünkü konsept resminde, bu tanrılardan birisiyle savaştığımız gösteriliyor.

Elbette oyunun son halinde bunu tutarlar mı bilmiyoruz, sonuçta bunlar henüz konsept. Ancak bu seneki fragman, yıllardır teorisi kasılan şeylere oldukça sağlam kanıtlar ekliyor. Değinilmesi gereken diğer bir nokta, bunların elf tanrıları değil, Forgotten Ones da olabileceğidir. Önceki yazımda buna katılmadığımı ve onların Evanuris olduğunu düşündüğümü söylemiştim. Lakin lore’daki boşluklar sebebiyle, böyle bir şey de mümkün olabilir.

Not: Bu karakterlerin kimliği elbette bilinmiyor fakat iki tane aday var. İlk olarak, son zamanlarda çıkan Dragon Age hikayelerinden birisi olan The Horror of Hormak’ta Ghilan’nain’in bir laboratuvarı bulundu. Bu yüzden hikayede şu an için ilginç bir önemi var. Bunun dışında, Ghilan’nain elf tanrıları arasında oldukça farklı bir tanrıça çünkü canlılar üstünde deneyler yaptığı biliniyor. Qunari’nin bu deneylerden birisinin sonucu olabileceği, hatta Blight ile deneyler yapmış olabileceğine dair spekülasyonlar bulunuyor.

Bu teaser açısından alakalı olan kısım, konsept resminde görülen yaratığın bir ejderimsi bedene sahip olması ve aynı zamanda suda bulunması. Zamanında Andruil’e “derin su yaratıkları” hediye ettiğini biliniyor ve bunların su ejderleri olan Cetus olduğu düşünülüyor. Aynı zamanda, elf tanrıları ve tanrıçalarının ejderhaya dönüşebildiğini biliyoruz. Bu yüzden, gördüğümüz bu kişi Ghilan’nain olabilir.

İkinci kişinin kim olabileceği hakkında böyle bir kanıt yok fakat hikayesel açıdan Elgar’nan olması en vurucu seçenek olacaktır.

Dragon Age 4: Yeni Teaser İlginç Şeyler Anlatıyor!” için 2 yorum

Yorum bırakın