Bleach: Kendi Dünyandan Korkamazsın

Bleach’in en son çıkan Light Novel serisidir. İçinde bayağı ilginç bilgiler barındırıyor. Aşağıda kimi önemli bilgiler belirtiliyor.

– Ichibe’nin orijinal “en kötü durum senaryosu”, Ichigo’yu yeni Ruh kralı olarak mühürlemekmiş.

– Ichigo’nun mühürlenmesi olayı, Shunsui’nin “Ichigo geri dönmeyebilir,” lafını arkadaşlarına etmesinin sebebiymiş.

– Ichigo’yu Ruh Kralı olarak kullanmaya gerek yokmuş çünkü Yhwach, onun güçlerini tamamen emmiş.

– Aizen, Shunsui’ye, Shinigamilerin Ruh Sarayı’nda işlediği ilk günahı görüp görmediğini soruyor.

– Bu olay, Shunsui’yi rahatsız ediyor ama diğer shinigamilerin yanında konuşamıyor.

– Aizen, hapse geri götürülürken, “Gerçeği görmek istiyorsan, kendi kanını ve ruhunu feda etmek zorunda kalacaksın,” diyor.

– Çoğu shinigami bu lafları geçiştiriyor ama kaptanlar, Aizen’in boş konuşmayan birisi olduğunu biliyor.

20 Mart 2020 Eklemesi

Aşağıdaki bilgiler üçüncü cilttendir.

– Dünya ilk başta tam anlamıyla oluşmamış. Bir belirsizlik içinde ve ne hayat, ne de ölüm oluşmamış. İlerleme ve gerileme sürekli gerçekleşiyor. 100 milyon yıl sonra dünya “soğuyor”. Bir ileri bir geri olan bu dansın sonunda, Hollowlar ruh döngüsünün parçası haline geliyor.

– Ancak çok zaman geçmeden, Hollowlar insanları yemeye başlıyor. Döngü duruyor. Bütün o ruhlar devasa bir Menos oluşturuyor. Dünya tamamen durgun bir hale geliyor. Sanki dünya buna karşı çıkar gibi, yeni bir hayat oluşuyor. Oluşan bu hayat, devasa Menos’u yok ediyor ve onu reishi kumlarına dönüştürüyor.

– Özel güçleri olan başka kişiler de çıkmış (Ichibe de bunların arasında) ama bunlar arasında Reio en öne çıkan kişi. Gücü, kadir-i mutlaklığa ve mutlak bilgiye yakın (omniscience and omnipotency).

– Reio, insanları korumak için Hollowları avlamaya devam ettikçe, dünya durgun hale geliyor. Dünya, kendisinin durgun hale gelmesini önlemek için, kaosa boğuluyor.

– Bu durumu uygun bulmayan, Soylu Ailelerin ataları olan beş kişi bir araya geliyor. Hepsinin farklı bir motivasyonu var.

Tsunayashiro atası, bu kudretli gücün bir gün kendisine karşı kullanılmasından korkuyormuş.

Muhalif olan diğer bir klanın atası, daha sonra ‘Cehennem’ olarak bilinecek olan ‘çukurun’ kapağı olma işlevi görecek bir dünya olması gerektiğini savunmuş.

Kuchiki atası, dünyayı daha da sabitleştirmek için yeni bir düzene ihtiyaç olduğunu düşünüyormuş.

Shihoin atası, durgun dünyayı geliştirmek için daha büyük bir döngü oluşturulması taraftarıymış.

Shiba atası, Hollowların da kalbi olduğu için, onları yok etmek yerine saflaştırma taraftarıymış.

– Motivasyonları farklı olsa da, ortak karara varıyorlar: dünyayı ayırmak. Bir düzen dünyası, bir yürütme dünyası (implementation) ve her iki taraftan Hollowların geleceği bir kum cenneti.

– Belki diğer bir dünya da doğabilirmiş ama kesin olan tek şey, yaşayanların dünyası ile ölülerin dünyasının ayrılması.

– Reio bağlanıp bir kristale konulmuş. Reio’nun Almighty gücü sayesinde Soul Society, Materyal Dünya ve Hueco Mundo oluşturuluyor. Ruh Döngüsü yeni bir çağa giriyor.

– Reio’nun kendisi bu duruma herhangi bir direniş göstermemiş. Çok uzak geleceği görebildiğinden mi, korkusuna yenik düştüğünden mi, yoksa bu yeni dünyaya dair umudu olduğundan mı… sebebini kimse bilmiyor.

– Tsunayashiro atası, bu direnmemezlikten bile şüphe ediyor. Bu korkusu sebebiyle, Reio’nun ‘Durağanlık’ Sağ Kolu ve ‘İlerleme’ Sol Kolu koparılıyor.

– Bu da yeterli olmamış ve ardından, atalar, kalbini ve iç organlarını söküp çıkarmışlar ve iki bacağını da koparmışlar. Böylelikle gücünü yok etmiş ve sadece kendilerine uygun bir kral yaratmışlar.

– Ichibe’ye göre, zayıflamış olsa bile, Reio’nun hala bir iradesi varmış. Ona göre, Ichigo’yu Ruh Sarayı’na getiren bu irade olmuş. “Eğer kemikler Oken’se, ruhunun bir parçası da Reiryoku’ya emanet edilmiş.”

– Uzun zaman önce, Reio’nun sağ ve sol kolu tekrar yollarını bularak ona gelmişler. Sağ Kol’a, Soul Society’de bu dünyanın koruyucusu olarak tapınılmaya başlanmış. Sol Kol ise Yhwach’ın altında bir Quincy olmuş ve eski dünyayı geri getirmeye çalışmış.

– Shiba atası, Tsunayashiro atasına, Reio’ya yaptıklarından dolayı isyan etmeye çalışmış. Reio yerine kendisini feda etmeyi denemiş ama başarısız olmuş.

– Shiba atası, bu hareketi yüzünden Tsunayashiro Ailesi tarafından tarihten silinmiş. Bizim tanıdığımız Kaien, kişilik olarak bu ataya benziyormuş.

– Metin şöyle bitiyor.

“Fakat [Shiba atasının] soyundan gelen, Ichigo belirdi. Reio’nun yerine geçmesi için gereken bütün özellikleri taşıyordu. Gerçekten tarihin tekerrür ettiğini düşünmüştüm. Belki de dünyanın onun gibi birisine ihtiyacı var.”

Keşiş’in hikayesi sona yaklaşırken, yeni gelenlerin soluk, küle dönmüş yüzlerini gördü. Birbirlerine gergince bakıyorlardı fakat Sıfır Takımı anlamıştı. Keşiş’in sözleri şöyle yorumlanabilirdi:

Shinigamilerin tarihi, sadece cinayetten çok daha vahşi günahlar üstüne kurulmuş ve bu suç, bugün bile hala işlenmeye devam ediyor.

Yorum bırakın